top of page

Wegens doorslaand succes dit jaar weer een nieuw jaar


Precies een jaar geleden zijn wij, Aafke Bouwman, Karin van de Mortel en Bianca Lammers gestart met Onderwijsadviseurs.com. We hebben ons jaar, op 5 december 😊, onder het genot van een kop koffie en natuurlijk wat lekkers doorgenomen. Onze visie en doelstelling stonden hierbij centraal. We hebben afgesproken te gaan voor kwaliteit en onze ervaring kennis en expertise te delen. Hebben we het afgelopen jaar bijgedragen aan goed onderwijs? Zo aan het eind van het jaar maar eens een lijst maken en conclusies trekken:


- We hebben in een jaar tijd, meer dan 100 scholen in het po, so en vso begeleid, getraind, gecoacht en bezocht.


- Er zijn presentaties gegeven aan grote en kleine besturen, SLO, Medilex en op diverse congressen.


- Er zijn academietrainingen voor verschillende besturen en organisaties ontwikkeld en gegeven.


- We zijn werkzaam geweest van de kop van Noord-Holland, Zeeland, het puntje van Limburg, diverse plekken in Friesland en alles daar tussenin.


- Op het gebied van het jonge kind is fonemisch bewustzijn, visie op het onderwijs aan het jonge kind, spel en spelbegeleiding in hoeken, vloeiend van groep 2 naar 3, een beredeneerd aanbod en nog veel meer aangeboden en ontwikkeld


- Op taalgebied waren we actief in technisch lezen, woordenschat, begrijpend luisteren en lezen in de doorgaande lijn, vloeiend lezen, verdiepend lezen, formatief waarderen en evalueren, lezen gebruiken om schrijven te leren en andersom, toepassen en de transfer van het lezen van teksten, lesson study en nog veel meer.


- Er zijn publicaties verschenen, artikelen en blogs geschreven.


- We hebben aan tafel gezeten bij CITO, diverse uitgeverijen en een Tweede kamerlid.


- En als hoogtepunt zijn we met zijn drieën naar de ILA 2019 in New Orleans geweest. Waar we bevestiging kregen dat we de juiste dingen doen en nu nog beter weten wat er echt toe doet!


Onze visie en doelgerichtheid zullen we ook komend schooljaar scherp houden, want dat maakt ons sterk. We wensen jullie allen een heel goed onderwijsjaar.

235 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page